Even kennis maken... 

Ik ben Gerda Munneke (1970), coach.  Ik heb wat afgezocht in mijn leven.  Veel verschillende dingen gedaan ook, maar ik koos vaak voor veilig.  En veilig betekende meestal in mijn comfortzone blijven.  Inspelen op de verwachtingen die ik voelde van anderen.  Ik heb me vaker aangepast dan mij lief was.  En daar werd mijn ziel uiteindelijk niet gelukkig van. 

Het heeft me tijd en veel verdieping gekost om te leren vertrouwen op mijn intuïtie en mijn capaciteiten.  Om de moed te ontwikkelen om de dingen op mijn manier te doen.   Soms betekent dat tegen de stroom in durven gaan om mezelf trouw te blijven.  Daarvoor was het nodig mijzelf echt te leren kennen.  Om te leren gaan met onzekerheden en uitdagingen in het leven. Ik volgde het pad van persoonlijke ontwikkeling. Dit smaakte naar meer. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in het vak van coach en heb ik diverse coachopleidingen gedaan.  

Ik heb geleerd  woorden te geven aan wat ik van binnen meestal al weet.  Te durven vertrouwen op mijzelf. Ik ben krachtig geworden in mijn communicatie.  Ik heb geleerd bij mijzelf te blijven en ook mijn wensen en grenzen uit te spreken. Daarvoor moet je weten wat je wilt.  En wat niet.  Als hoog gevoelig mens staan die voelsprieten altijd uit naar de wereld om mij heen. Dat is vooral ook een kracht, want daardoor voel ik heel veel dingen van nature goed aan. 

Ik vind het een voorrecht om een tijdje met mensen mee te lopen en ze te coachen naar meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.   

Voordat ik in 2017 mijn praktijk startte, werkte ik onder andere als wervingsfunctionaris bij de Politie, als officemanager in de zorg, en als HR functionaris en officemanager in het bedrijfsleven.  


Geen bla bla

Mensen komen graag bij mij omdat ze zichzelf kunnen zijn, ik ben geen "bla bla" type en iedereen is voor mij gelijk. Voor mij is het niet belangrijk wat je doet, maar wie je bent..  

Intuitie

Ik heb een goede intuïtie waardoor ik snel aanvoel wat er speelt. Ik houd jou die spiegel voor,  ik ben eerlijk.  Dat kan confronterend zijn, maar altijd liefdevol. Ik zie snel jouw pad naar groei en ik gun je dat.  Ik weet de juiste snaar te raken en mensen aan het denken te zetten zodat ze tot inzichten komen waar ze verder mee kunnen. 

Ups en downs 

Het leven is een mooie reis met ups en downs. Soms lopen dingen niet lekker of zit je jezelf in de weg en zie je over het hoofd wat je mogelijkheden zijn. Zonde om dan rond te blijven modderen en piekeren. 

Opleiding

Ik heb een driejarige opleiding op HBO niveau gedaan bij opleidingsinstituut Corael in de Bilt. Daarna heb ik nog een 4e jaar Stress- en Burnout coaching gedaan bij ICM.  Daarnaast heb ik mij ontwikkeld in codependency in relaties. Verder volg ik voortdurend trainingen (effectief sensitief, over hoogsensitiviteit), en talloze workshops (persoonlijke ontwikkeling, familieopstellingen)   Over coaching en persoonlijke ontwikkeling raak ik nooit uitgeleerd en uitgelezen. Ik vind het fijn en waardevol om mij als coach te blijven ontwikkelen. 

Methode 

Ik ben geschoold in doeltreffende psychologische stromingen, die elkaar aanvullen en versterken. Ik maak gebruik van het Enneagram, NLP, Transactionele Analyse en familie/tafelopstellingen.  Verder werk ik oplossingsgericht en gebruik ik ook de principes van acceptence en commitment therapie en emotional focussed therapie. 

De eerste stap is de dapperste... de beslissing te nemen uit de cirkel van je gedachten te stappen en te starten met coaching! Je bent welkom. Contact/Tarieven

Gerda Munneke, counselor & coach