Heb jij ook zo'n slechte raadgever in je leven? Of ben je het misschien zelf wel? Je weet wel, dat stemmetje dat zegt dat je het toch niet kan, dat je er maar beter niet aan kunt beginnen, dat je door de mand valt. Dat je aanstellerig bent, of saai, veel te bazig of te dik. Noem maar op....

Wanneer je als leidinggevende vooral kijkt naar een werknemer als "een poppetje dat nodig is op een bepaalde plek in de organisatie om je doelstellingen te behalen" dan loop je de kans de plank mis te slaan, omdat het er dan vooral over gaat wat deze persoon opbrengt voor jouw bedrijf/organisatie.

Zingen is sowieso NIET aan te raden. Want iedereen kijkt naar je, je bent hartstikke kwetsbaar, je hebt een gekke stem, iedereen vindt je raar. Wie denk jij wel niet dat je bent om je stem te laten horen en op te vallen. Stel je voor dat je vals zingt. NIET doen dus, lekker in je vertrouwde hoekje blijven zitten...

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een derde generatie therapievorm die met succes wordt ingezet door psychologen en speciaal hiervoor opgeleide coaches. Sinds december 2022 ben ik gecertificeerd ACT coach. ACT kan goed helpen bij stress- en burnoutklachten, somberheid, perfectionisme, faalangst, etc.

Vandaag was ik voor het eerst op een training. En daar zat ik, te midden van psychologen en GGZ psychiaters met een indrukwekkende staat van dienst. Tussen mensen met dubbele universitaire studies in hun pocket. En even, heel even, voelde ik mij klein. Ik voelde mij weer dat kleine, niet zo weerbare meisje van vroeger, dat dacht dat anderen het...

Mensen met stress- of burn-out klachten herkennen meestal wel 1 of meerdere van onderstaande uitspraken:

Loslaten

20-07-2022

Als je loslaat, dan heb je twee handen vrij, zegt Loesje. En zo is dat ook.

Wanneer je een ander even belangrijk vindt als jezelf, dan wil je conflicten oplossen zonder dat het ten koste gaat van de ander, maar ook zonder dat het ten koste gaat van jezelf.

In mijn coaching maak ik graag gebruik van het enneagram. Het enneagram gaat uit van grofweg 9 persoonlijkheidstypes, met de daarbij horende kwaliteiten, maar ook valkuilen. De omschrijvingen zijn treffend en geven veel inzicht.

Ik maak regelmatig mee in mijn praktijk dat mensen ongeduldig zijn met zichzelf. Ze hebben last van spanningsklachten, angst of onzekerheid, en ze vinden dat het maar eens afgelopen moet zijn met dat zwakke gedoe.