Stress- en burnout begeleiding

Mijn naam is Gerda Munneke en als coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress- en burn-out klachten.

Ik begeleid met name vrouwen die zich enorm verantwoordelijk voelen voor hun omgeving en hierbij vergeten goed voor zichzelf te zorgen.  

Het niet goed kunnen stellen van grenzen, zich overal verantwoordelijk voor voelen, bang zijn om door de mand te vallen of niet goed genoeg te zijn, doorschieten in perfectionisme en faalangst zijn voorbeelden hiervan. 

Ken je de waarschuwingssignalen?

Herken je 3 of meer van deze klachten / signalen? 

  • Prikkelbaar zijn
  • Je angstig en gejaagd voelen
  • Niet tot rust kunnen komen
  • Vergeetachtig zijn
  • Je neerslachtig voelen
  • Veel piekeren
  • Heftig emotioneel reageren
  • Tot niets meer komen, nergens zin in hebben
  • Steeds vaker ziek thuis met weer een griepje, hoofdpijn of andere klachten

Als je de veroorzakers van je stress- en spanningsklachten niet aanpakt, wordt de kans op burn-out groter. 

Bij een burn-out is iemand gemiddeld 240 dagen uit de running. Een burn-out heeft grote invloed op jou, je partner, je kinderen en je werksituatie.

Het verschil tussen overspannen zijn en een burn-out hebben, is dat je van overspannenheid sneller herstelt, als je tijdig ingrijpt.

Als je burn-out wilt voorkomen, of je wilt ervan herstellen, dan is het best lastig om te weten hoe dan. Even een paar dagen vrij of bijslapen in het weekend is niet meer genoeg.  Maar wat dan wel? 

Begeleiding bij stress- en burnout klachten

Hoe moet dit nu verder?

Het verschil tussen overspannen zijn en een burn-out hebben, is dat je van overspannenheid sneller herstelt, als je tijdig ingrijpt. Bij een burn-out is iemand gemiddeld 240 dagen uit de running. Een burn-out heeft grote invloed op jou, je partner, je kinderen en je werksituatie

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek inventariseer ik jouw situatie en breng ik een advies uit. Je kunt hier rustig over nadenken. Hebben wij een klik en zie jij het zitten? Dan gaan we samen een traject aan waarin ik een tijdje met je meeloop als coach, adviseur en vertrouwenspersoon. Je hoeft het niet alleen te doen!

Je huidige situatie gebruiken we als uitgangspunt, waar we heel praktisch mee aan de slag gaan. Waar loop je tegenaan, wat wil je graag veranderen? Wat zijn de aanleidingen van stress voor jou, hoe herken je die en hoe ga je hiermee om? Hoe zit jij als persoon in elkaar? Waarin maak jij het jezelf moeilijk en hoe kan je dat veranderen?

Door middel van gesprekken, concrete oefeningen en praktische tools gaan we aan de slag zodat je direct alles kunt toepassen in de praktijk.

Meer weten?