Stress- en burnout begeleiding

Mijn naam is Gerda Munneke en als coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van medewerkers en leidinggevenden bij stress en burn-out.


Ik begeleid met name vrouwen die zich enorm verantwoordelijk voelen voor hun omgeving en zich hierin dreigen te verliezen. 

Het niet goed kunnen stellen van grenzen, zich overal verantwoordelijk voor voelen, bang zijn om door de mand te vallen of niet goed genoeg te zijn, doorschieten in perfectionisme en faalangst zijn voorbeelden hiervan. 


Ken je de waarschuwingssignalen?

Herken je deze klachten / signalen? 

  • Prikkelbaar zijn
  • Niet tot rust kunnen komen
  • Vergeetachtig zijn
  • Je neerslachtig voelen
  • Veel piekeren
  • Heftig emotioneel reageren
  • Tot niets meer komen, nergens zin in hebben
  • Steeds vaker ziek thuis met weer een griepje, hoofdpijn of andere klachten

Als je de veroorzakers van je stress- en spanningsklachten niet aanpakt, wordt de kans op burn-out groter. 

Bij een burn-out is iemand gemiddeld 240 dagen uit de running. Een burn-out heeft grote invloed op jou, je partner, je kinderen en je werksituatie.

Het verschil tussen overspannen zijn en een burn-out hebben, is dat je van overspannenheid sneller herstelt, als je tijdig ingrijpt.

Als je burn-out wilt voorkomen, of je wilt ervan herstellen, dan is het best lastig om te weten hoe dan. Even een paar dagen vrij of bijslapen in het weekend is niet meer genoeg.  Maar wat dan wel? 

Begeleiding bij stress- en burnout klachten

Uit je hoofd, in je hart, luisteren naar je ziel... 

Hoe zou het zijn als je weet hoe je invloed kunt hebben op je situatie? Hoe kun je je veerkracht versterken? Weet je wat jou stress geeft en waarom? En hoe kun je hier op een andere manier mee omgaan?  Hoe durf je je eigen koers te varen in plaats van steeds afhankelijk te zijn van wat anderen van je vinden en het voor iedereen goed te willen doen?

Word je eigen leider, werk aan je communicatie, je mentale weerbaarheid en durf te vertrouwen op je eigen capaciteiten. Ontdek hoe en in welke situatie je je grenzen aan kunt geven op een positieve manier. 

Mag ik je helpen te ontdekken waar jij zo naar verlangt? Wat je nodig hebt om weer stevig in je schoenen te staan? We gaan samen een traject aan waarin ik een tijdje met je meeloop als coach, adviseur en vertrouwenspersoon. Je hoeft het niet alleen te doen.  Zie het als een scholing, maar dan een scholing in het leven, ontdekken waar jij wel bij vaart... De gesprekken zijn vertrouwelijk, je kan je volledig veilig voelen om alles te bespreken wat nodig is. 

Je huidige situatie gebruiken we als uitgangspunt, waar we heel praktisch mee aan de slag gaan. Waar loop je tegenaan, wat wil je graag veranderen? Wat zijn de aanleidingen van stress voor jou, hoe herken je die en hoe ga je hiermee om?

Door middel van gesprekken, concrete oefeningen en praktische tools gaan we aan de slag zodat je direct alles kunt toepassen in de praktijk.

Meer weten?