Wanneer het klaarstaan voor anderen en helpen niet handig is..... 

08-10-2019

Mona is erg gevoelig voor de gevoelens van anderen. Ze heeft veel interesse in de mensen om haar heen. Nog voor mensen het zelf in de gaten hebben, ziet zij al wat ze nodig hebben, ook al ziet zij iemand voor het eerst. Ze ziet hun pijn en verdriet en soms is dat ook lastig voor haar. Want ze wil altijd helpen en kan niet goed "nee" zeggen. Ze steekt veel energie in het zorgen voor anderen. Klaar staan voor anderen geeft haar het gevoel nodig te zijn en er toe te doen.

Mona raakt van slag als ze hoort dat mensen vinden dat zij aan het manipuleren is. Dat ze de boel onder controle wil houden omdat ze overal bovenop zit. En dat terwijl zij zo graag helpt! Anderen zien haar niet in haar goede bedoelingen. Zij wil graag gezien worden als een hartelijk en goed persoon en in plaats daarvan ergeren mensen zich aan haar bemoeienis.

Als Mona merkt dat anderen geen rekening met haar houden en alles wat zij doet maar gewoon voor lief nemen, kan ze heel emotioneel worden. Zij zet zich juist in om goede relaties te hebben met anderen. Ze is gastvrij, sociaal, en mensgericht. Ze hoeft niet zo nodig in de schijnwerpers, maar als anderen haar niet zien in alles wat ze doet, kan ze ineens omslaan. Want terwijl zij ondersteunend en opofferend is, zien anderen niet eens wat zij doet en krijgt ze totaal geen waardering. Ze kan dan veranderen en als donderslag aan de heldere hemel mensen voor altijd laten vallen.

"Als jij niet ziet wat jij nodig hebt en hoe ik jou kan helpen, dan maar niet...." Lijkt zij dan te denken.

Wat Mona niet in de gaten heeft is dat te zich inderdaad te veel bemoeit met degenen die belangrijk voor haar zijn. Dat ze bezitterig kan zijn in haar toewijding en mensen het gevoel kan geven dat zij het beter weet en beter kan. Door alles uit handen te nemen en te zorgen gaat ze soms een stap te ver... Mona heeft een warm hart en is zo betrokken bij anderen dat zij haar eigen bezigheden verwaarloost. Zonder dat ze het zelf in de gaten heeft, is ze er trots op dat ze belangrijk is in het leven van anderen. Door te helpen en in te springen krijgt ze het gevoel onmisbaar te zijn en bij te dragen in het geluk en succes van belangrijke mensen om haar heen. Zij gaat daar ver in. Haar eigen gezondheid lijdt er vaak onder, omdat ze zichzelf wegcijfert om anderen te kunnen helpen.

Ze kan nogal eens doorslaan in het helpen en alles overnemen en regelen. Ze komt in de problemen omdat mensen haar te opdringerig en bemoeizuchtig vinden.... Wat Mona maar niet kan begrijpen, want als er iets is wat zij NIET is, dan is het wel egoïstisch. Als mensen haar zo betitelen kan ze laaiend worden. Dan stap je echt op haar ziel.

Mona heeft ergens in haar leven een overtuiging opgedaan. Ze denkt dat ze moet geven om liefde waard te zijn. Dat je je onmisbaar moet maken van belangrijke anderen. Door hulp te geven heb je bestaansrecht.

Mona krijgt het deksel op haar neus al ze merkt dat anderen niet net zo voor haar zorgen als zij doet voor anderen. Mona weet niet wat ze voor zichzelf kan doen en wat ze zelf nodig heeft om gelukkig te zijn. Ze verwacht het teveel van de mensen om haar heen. En dit kan haar maken, maar ook breken......

Op de een of andere manier denkt Mona dat haar eigen behoeften er niet toe doen.

Ze ziet niet, dat ze goed is zoals ze is, of ze nu wel klaar staat voor anderen, of niet....

Door zich zo op anderen (lees partner, leidinggevende) te richten, zodat zij van hen het gevoel hoopt te krijgen de moeite waard te zijn, heeft ze geen contact meer met haar eigen gevoelens. Zij is in staat zich aan te passen, de interesses van haar partner of  leidinggevende over te nemen en dat maakt haar ook aantrekkelijk. Zij kan zelfs de meest moeilijke persoon laten ontdooien door het hem naar de zin te maken. Ze besteedt geen aandacht aan wat ze zelf nodig heeft om gelukkig te zijn. Komt niet gemakkelijk tot rust omdat er zoveel van haar gevraagd wordt..... Want Mona is liefdevol en attent, zorgzaam en onbaatzuchtig. Voor iedereen, behalve voor haar zelf...

Als anderen floreren en succes hebben door haar steun, dan is Mona trots, omdat mensen mede dankzij haar steun en hulp succesvol zijn. Als anderen haar niet waarderen, niet zien, ondanks alles wat zij doet, dan slaat Mona om.  Dan zijn die anderen, die haar niet zien en waarderen,  haar liefde en steun niet waard. En dat zal zij laten merken door iemand de rug toe te keren. Zij kan dan echt uit haar vel springen en buiten proporties reageren op anderen.

Haar trots, haar gevoel belangrijk en nodig te zijn, staat haar in de weg om haar eigen verdriet en behoeftes onder ogen te zien. Ze kan zichzelf volledig voorbij lopen omdat zij niet tekort wil schieten. Zij wil absoluut niet negatief beoordeeld worden, laat staan afgewezen worden. Wellicht heeft zij in haar jeugd geleerd dat je liefde moet verdienen door er voor anderen te zijn.... Door bewondering aan anderen te geven, voelen die anderen zich gevleid en daarom willen mensen graag in de buurt zijn van mensen zoals Mona.

Mona mag leren wat zij zelf nodig heeft om gelukkig te worden. Ze mag ontdekken wat ze zelf echt wil. Ze mag gaan geloven dat ze niet wordt afgekeurd als ze voor zichzelf zorgt in plaats van de focus op anderen te legen. Zij is ook buiten dat heel veel waard! Wanneer zij ontdekt wat ze graag zou willen bereiken in haar leven, waar zij blij van wordt, waar haar hart echt naar uit gaat, waar ze haar passie in kwijt kan.. Dan heeft zij haar pad gevonden naar haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Gaan staan voor zichzelf, gaan voor wat voor haar belangrijk is. In plaats van de waardering te zoeken bij anderen en zichzelf weg te cijferen. Zij mag onafhankelijkheid en zelfstandigheid op de eerste plek gaan zetten.

Herkenbaar verhaal? Mona herkent zich in Enneagram type 2, de helper. In mijn praktijk werk ik met de negen persoonlijkheidstypes van het Enneagram. Type 2, de helper, is er een van. Mensen als Mona komen bij mij omdat ze merken dat ze zo boos en woedend worden, omdat mensen  hen ondermijnen of niet serieus nemen.  Vaak zijn ze uitgeblust, door het klaarstaan voor anderen.  Somber, omdat ze zich niet gewaardeerd voelen.  Voor zichzelf opkomen is iets wat ze willen leren. 

Zo is er ook nog de perfectionist, Enneagramtype 1. Zij heeft hoge normen en waarden en wil voorkomen dat er iets op haar aan te merken is. Ze lopen vast in piekeren en perfectionisme.  Ze kunnen mensen afschrikken door hun oordeel en starre normen van goed en kwaad.  En dat, terwijl ze het zo goed mogelijk willen doen.....   En type 3, de winnaar..... Zij vereenzelvigt zichzelf met haar succes en haar positie op de maatschappelijke ladder. Falen komt niet in haar woordenboek voor.  Ze werkt hiervoor heel hard en loopt zichzelf, maar helaas ook anderen, voorbij....   Enneagramtype 4, de Romanticus. Zij is anders, gevoelig, creatief, soms depressief, soms juist "sky high". Niet gewoon, maar bijzonder. Uniek en getalenteerd. Maar zo weinig begrepen door zijn of haar omgeving terwijl ze zo'n unieke kijk op het leven heeft.... Zij is oprecht en heeft een enorm inlevingsvermogen. En dan type 5, de waarnemer..... Al die gevoelens en emoties, daar kan zij niet zoveel mee. Kennis is waar het om draait. Alles weten, begrijpen, uitzoeken en kunnen onderbouwen. Mensen die emotioneel teveel van haar eisen, haar in beslag nemen, daar keert zij zich van weg. Ze is bang om niet te weten, niet te begrijpen, niet kundig genoeg te zijn.  En type 6? Dat is de loyalist. Op haar kun je bouwen. Een teamplayer, die wel -  vaart bij de steun van de mensen om hem of haar heen. Zij wil er graag bij horen en kan onzeker worden van mensen die het niet met haar eens zijn. Zij kan ook aan jou twijfelen. Bedoel jij het wel goed met mij? Ben jij wel te vertrouwen? De loyalist ziet beren op de weg en heeft veiligheid, vertrouwen en aanmoediging nodig. Zij komt in mijn praktijk omdat ze aan zichzelf twijfelt, last heeft van angst en nervositeit, bang is voor wat er allemaal mis kan gaan. 

Type 7, de enthousiasteling, voor wie het glas altijd halfvol is, staat soms wel stil bij beren op de weg, maar niet te lang.  Het leven is leuk, genieten is een recht. Nare gebeurtenissen vindt zij, dus inderdaad, naar.  Daar hebben we het niet teveel over, want er is altijd wel een lichtpuntje.  Zij ziet overal kansen en wil alles meemaken. Door alles mee te willen maken en nergens "nee" tegen te zeggen, komt zij soms in tijdnood en ook in de problemen. Want zij kan het niet waarmaken en wordt dan heel perfectionistisch, waardoor zij zichzelf voorbij loopt.  Zij komt in mijn praktijk als het allemaal niet leuk meer is, als zij het veel te druk heeft, tegen anderen aanloopt,  bang is door perfectionisme en alle verwachtingen het niet meer vol te houden. 

 Dan enneagramtype 8, de baas. Kort door de bocht, krachtig, sterk. Duld geen tegenspraak, geen zwakheid. De olifant in porseleinkast. De ruwe bolster met de blanke pit. Vult de ruimte, dwingt respect af. Je zou er bijna bang van worden...   Niet zeuren, niet lullen maar poetsen. Alleen als je het echt slecht getroffen hebt in het leven, kom ik voor jou op. Geen slachtoffergedrag, graag! Door deze harde en zelfverzekerde houding ketsen mensen af. Kwetsbaarheid is een dingetje. Deze mensen mogen juist zachtheid ontwikkelen. Eerst voor zichzelf, dan voor anderen.

 En ten slotte.... Type 9. De vreedzame bemiddelaar. Ziet in iedereen het goede. Wil gaan voor het compromis. Heeft een hekel aan ruzie. Gaat voor harmonie. Maar wat wil type 9 nu eigenlijk zelf? Ruzie zal hij niet snel aan gaan. Hij heeft oog voor iedereen en cijfert zich hierdoor wel eens te vaak weg, waardoor zij haar boosheid opkropt en ineens kan exploderen. Als zij luistert naar wat zij werkelijk wil, en hier ook werk van gaat maken, ook al betekent dat dat zij anderen moet teleurstellen, dan groeit en ontwikkelt type 9 zich. 

Ik geef regelmatig lezingen over het Enneagram. Welke persoonlijkheidstypes heb jij in je team? In je familie? In je omgeving? Hoe ga je hier het beste mee om en haal je het beste uit elkaar?  Hoe zit je zelf in elkaar en wat zijn jouw talenten en jouw valkuilen?  Wil jij ook jezelf en  jouw teamleden beter begrijpen en het beste in elkaar zien en elkaar ondersteunen?

Overweeg dan een een lezing. Voor meer info neem contact met mij op.