Waar wil je voor gaan en waar wil je mee stoppen?

09-10-2018

Soms stem je ergens mee in terwijl je er diep van binnen meteen al een vage weerstand bij voelt. Het gaat bijvoorbeeld over een nieuw project, een idee voor een samenwerking, of iets anders.

Maar jij wilt niet degene zijn die de spelbreker of de zeurpiet is en je gaat er in mee.

En gaandeweg blijkt dat dat gevoel van weerstand dat je had steeds groter wordt en dat het niet lekker loopt, het gaat allemaal moeizaam, het kost je bergen energie, jij voelt je niet happy en dat straal je uit. Je hebt verkeerde verwachtingen geschept door niet te luisteren naar je intuïtie. Je zei  "ja" terwijl je eigenlijk "nee" bedoelde.  Waardoor mensen alsnog tegen je aanlopen.

Durf jij duidelijk te zijn in wat jij wel en niet wilt en durf je hier ook voor te gaan staan, ongeacht wat de ander hiervan vindt? Durf jij te zeggen dat iets niet voor je werkt?

Ik schreef een e-book over effectieve communicatie. Hoe jij jouw boodschap rustig, duidelijk en met resultaat over kunt brengen terwijl je in verbinding blijft met je omgeving.  Wil je dit e-book gratis ontvangen? Vul hieronder je gegevens in en ik stuur het je meteen toe.