Tolerant zijn en toch je grenzen aangeven

16-02-2022

Als je tolerant bent, ben je vredelievend. Tegelijkertijd: realiseer je dat anderen niet altijd zo tolerant en inlevend zijn als jij. Tolerante mensen vergeten dit nogal eens en gaan dan twijfelen aan zichzelf.
De valkuil van tolerant zijn is dat het beestje niet meer bij de naam genoemd mag worden. Dat je niet mag benoemen als dingen fout lopen. Dat je niet mag zeggen wat jij niet oke vindt. Er wordt al snel gezegd dat je een "oordeel" hebt en daar ben jij als tolerant persoon gevoelig voor.
Je bent dermate tolerant, dat je vergeet dat je zelf ook recht hebt op een mening. Dat je grenzen mag stellen. Tolerant zijn is vriendelijk, vredelievend. Maar kan ook onduidelijk, doelloos zijn. Wanneer je als leidinggevende tolerant bent, kan dit dus ook een valkuil zijn.
De uitdaging is om meer daadkrachtig te zijn. Duidelijk te zijn in wat jij wilt. En wat jij niet wilt. Grenzen aangeven: tot hier en niet verder.
Tolerante mensen zijn geneigd hun eigen grenzen in twijfel te trekken. Ze vragen om advies bij hun naasten. "Wat vind jij er nou van? Dit kan toch niet"?
Maar het maakt niet uit wat iemand anders er van vindt. Jouw normen en waarden doen er toe! Het gaat erom te weten wat jij belangrijk vindt. Zodat jij je niet meer druk hoeft te maken over die ander.
Want als iemand over JOUW grenzen gaat, is het klaar met jouw tolerantie. Je mag leren het probleem te laten bij degene die het veroorzaakt. Het is niet aan jou om dat te incasseren en op te lossen.
Wat heb ik er mee geworsteld.... tolerant zijn en daartegen over: mij verbazen en gebukt gaan onder gedrag van mensen die mijn grenzen over gingen. Grenzen kun je slechts stellen als je niet twijfelt aan jezelf, als je weet waar jij voor staat. Met als ultieme daad van tolerantie: Je kunt je verplaatsen in een ander EN je blijft bij jezelf.
Bij jezelf blijven..... Wil jij daar coaching voor krijgen? Startpagina