Persoonlijkheidsanalyse met het Enneagram

06-12-2019

In twee sessies breng ik jouw persoonlijkheid in kaart. Je ontdekt wat je onbewuste drijfveren zijn waarom je doet wat je doet.  Je leert wat je gelooft, wat je probeert te vermijden, wat je tegenhoudt in het leven.  En, veel belangrijker nog, je ontdekt waar je groei ligt en wat je kunt doen om je te ontwikkelen.  Het Enneagram geeft een bijzonder gedetailleerd beeld van jouw persoonlijkheid.  Je krijgt van mij tips voor ontwikkeling en een verslag.  Dit verslag kan je er altijd weer bij pakken.  Het geeft je handvatten op je weg naar persoonlijke groei. 

De kosten van deze twee sessies, met verslag, zijn 200 Euro.  

Voor bedrijven en organisaties is dit exclusief BTW, voor particulieren inclusief BTW. 

Je kunt daarna besluiten om er nog een aantal coachingssessies aan vast te knopen om actief met je ontwikkeling aan de slag te gaan, of je gaat er zelf mee aan de slag. 

De wereldvisie van onze ouders en voorouders heeft invloed op hoe wij ons ontwikkelen. De maatschappij en de cultuur waar we in opgroeien, vormt ons in onze persoonlijkheid. Dit brengt ook met zich mee dat je je leert aan te passen aan je omgeving en je zo te gedragen dat je niet afgewezen wordt, maar dat je liefde ontvangt en geaccepteerd wordt. We willen er allemaal graag bij horen.

Dat betekent hoe dan ook dat je een stukje van jezelf kwijtraakt. Dat betekent dat je op bepaalde fronten gedrag aanleert waar je als het ware in "doorslaat". Je hebt jezelf hierin niet helemaal goed "geprogrammeerd". Je slaat door als je te krampachtig bent in het vertonen van bepaald gedrag waarvan jij gelooft dat het je helpt je te beschermen tegen kwetsbaarheid en afwijzing.

Voorbeelden hiervan zijn:

Perfectionisme, jezelf wegcijferen,  jezelf kleiner of juist groter voordoen dan je bent, streberigheid, faalangst, controlefreak zijn, grote bewijsdrang, keihard en veel werken, trots en onbuigbaar zijn, jezelf niet laten horen / terugtrekken, dominant en soms explosief gedrag, besluiteloosheid, etc.

Een burn out gaat altijd over dat stuk waarin jij zo krampachtig bent. Dat stuk dat jou opbreekt. Dat stuk waarin je jezelf uiteindelijk verliest omdat je het domweg niet meer volhoudt. Dat stuk wat je uiteindelijk wel los moet laten, maar eigenlijk niet kunt.

Met het Enneagram ontdek je de echte jij. Degene die je was voordat je bent gaan geloven dat je moest doen zoals je nu deed. Je ontdekt welke jas jij aangetrokken hebt. Welk gedrag jij laat zien om te overleven en wat jouw drijfveren hiervoor zijn.

Je leert dat het anders kan. Met meer liefde voor jezelf, meer rust, minder bewijsdrang, meer acceptatie. Het Enneagram laat jou heel duidelijk zien wat jouw overlevingsmechanisme is. En, nog mooier, het Enneagram laat vooral zien waar je pad naar groei ligt.

Wil jij graag weten wat jouw persoonlijkheidstype is? Jouw onbewuste drijfveren, jouw pad naar groei? Maak dan een afspraak voor een Enneagram- type interview. In twee sessies krijg je inzicht in wat je los mag laten en krijg je inzicht in jouw stappen naar groei. Met een rapport. Want een burn-out wil je liever voorkomen.... 

Wil je meer info of een afspraak maken, vul dan je gegevens in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.