Negen redenen om de hulp van een coach in te schakelen volgens het Enneagram

16-09-2019
  1. Je bent streng voor jezelf en je dreigt onderdoor te gaan aan je eigen regels en hoge normen. Je komt niet meer tot rust en de vulkaan staat op springen... 

  2. Je bent een sociaal en empathisch mens die altijd klaar staat voor anderen maar je hebt geen oog voor de signalen die je eigen lichaam je geeft. Dat het genoeg is bijvoorbeeld, dat jij ook gezien wilt worden..

  3. Je bent bang om te falen in je werk en je loopt jezelf voorbij omdat je je doelen wilt halen. Je gezondheid gaat achteruit en de kwaliteit van je relaties ook.
  4. Je bent emotioneel, gevoelig, geneigd je te verliezen in depressieve gevoelens. Je hebt iemand nodig die je echt ziet en begrijpt en je weer op de rit helpt.
  5. Je bent een analytisch persoon, kennisgericht, rustig en observerend. Je raakt geïrriteerd van mensen die je teveel claimen en vindt emoties vaak ingewikkeld. Hierdoor vinden mensen je soms afstandelijk en dat maakt contact moeilijk voor je.
  6. Je bent een echte teamplayer en je maakt je zorgen of anderen je wel goed genoeg vinden. Je bent bang om door de mand te vallen en ziet veel beren op de weg. Je angst neemt de overhand waardoor je stagneert.
  7. Je bent een enthousiasteling en met al je 1001 ideeën en tomeloze optimisme raak je in de problemen. Het wordt teveel, je kunt je beloftes niet waar maken, je raakt gestrest. Je wordt angstig en je verliest je zelfbeheersing.
  8. Je bent sterk en krachtig en door je directheid botsen mensen tegen je aan. Je staat jezelf geen moment van zwakte toe maar ook jij kent perioden van verdriet en onzekerheid.
  9. Omdat je het voor iedereen graag goed wilt doen en je heerlijk voelt als anderen tevreden zijn, raak je in de stress als je met conflicten in aanraking komt. Je vindt het moeilijk om voor jezelf te kiezen en raakt jezelf kwijt in besluiteloosheid. Je voelt je down en moe.

Het Enneagram is een eeuwenoud persoonlijkheidsmodel dat heel veel blootlegt over wie jij bent en wat jouw drijfveren zijn. Het mooie is dat het enneagram jou ook inzichten geeft in de weg die je kunt bewandelen om te groeien en weer in balans te zijn.

Wil je weten hoe jij met jouw stresspunten om kunt leren gaan en vind je jezelf de moeite waard om hier aandacht aan te besteden?

Neem dan eens een kijkje op mijn website