Mijn baas wilde een gesprek met mij. Hypernerveus ging ik zijn kantoor in, mezelf afvragend wat ik niet goed gedaan had. Tot mijn verbazing werd mij een promotie aangeboden….

18-09-2018

Herken je dit? Je bent veel bezig met wat fout kan gaan en welke gevaren op de loer kunnen liggen. Je bent bedacht op alle risico's en valkuilen. Je bent geneigd te twijfelen aan je eigen kunnen en aan de oprechtheid van de ander. Je twijfelt of de ander het wel goed met je voor heeft, vooral als het een leidinggevende betreft, en je bent gericht op mogelijke dubbele boodschappen / agenda's.  Door je angst voor wat er mis kan gaan zoek je veel bevestiging bij de mensen om je heen.

 Je hebt het nodig gerust gesteld te worden en kunt bij stress situaties meer waarde hechten aan de mening van iemand anders dan dat je op je eigen oordeel en gevoel af durft te gaan. Omdat je overal op voorbereid wilt zijn, ben je enorm perfectionistisch. Soms wordt de onrust je teveel. Je slaapt slecht, krijgt last van lichamelijke klachten, je piekert, stagneert en doet niet wat je echt graag zou willen.

Het is ons vroeger helaas niet op school geleerd hoe we het beste met onze angsten en twijfels om kunnen gaan. Denk eens terug aan heel je leven en bedenk wat een hoop ellende je gespaard zou zijn gebleven wanneer jij een handleiding zou hebben gehad hoe je het beste met angsten en twijfels om had kunnen gaan.  Als angst de motor is die je drijft, dan weerhoudt dat je om voluit te genieten van je succes of meer uit het leven te halen. Als je blijft denken en piekeren blijf je je beslissingen uitstellen. 

Wanneer is het moment geschikt voor jou om je angsten en twijfels los te laten? Met alle excuses die je hebt om het niet te doen zijn er nog meer redenen om het wel te doen. Omdat je weet dat er meer in je zit dan er uit komt, dat het zo jammer is dat je jezelf zo tegenhoudt. Het maakt je niet gelukkig door steeds voor veilig te kiezen, in de luwte te blijven, je klein te houden. 

Dus onderschat jezelf niet langer, leer te vertrouwen op je intuïtie en je talenten en ga leven vanuit je kracht! 

Geluk ligt voorbij je comfortzone, kies je voor veilig of ga je het aan? Neem contact op voor de gratis kennismakingssessie, mail: gerdacoacht@gmail.com