Stel dat je minder zou piekeren en meer zou durven...

12-06-2018

Als je jezelf niet makkelijk op de voorgrond plaatst en anderen meestal voor laat gaan, dan zien mensen jou snel over het hoofd.  Word jij niet opgemerkt in je talenten en vind je het maar niks om je te profileren?  Ooit heb jij de conclusie getrokken dat het niet goed is je teveel te laten gelden en kreeg je de angst om afgekeurd en afgewezen te worden als je de aandacht teveel op jezelf vestigde.  Omdat je bang bent dat mensen je afkeuren ben je er goed in te voelen wat de ander nodig heeft en rekening houden met iedereen. Je voelt je ongemakkelijk als de harmonie in gevaar dreigt te raken.

Jij bent iemand die het vermogen heeft zich in te kunnen leven in ieders standpunten. Doordat je goed alle kanten van een zaak ziet, ben je een echte bemiddelaar. Je ziet wat er speelt. Je kunt heel goed opkomen voor het belang van je team, collega's, familie. Je probeert iedereen tegemoet te komen, en niet zelden verlies je hierbij je eigen belangen uit het oog. Je bent spiritueel aangelegd en bent gevoelig voor stemmingen van de ander. Je voelt je prettig als de sfeer goed is. Omdat je niemand tegen het hoofd wilt stoten, ben je niet altijd duidelijk in jouw standpunt en neem je niet gemakkelijk beslissingen. Je houdt opties open. Hierdoor kunnen mensen zich juist aan je ergeren of zien ze je over het hoofd.

Je bent tolerant, vriendelijk, geduldig en aardig. Je kunt goed relativeren en hebt een basisvertrouwen dat alles wel goed zal komen. Je bent attent en empathisch. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent trouw en zorgzaam. Je bent niet snel boos, maar áls je het bent, berg je dan maar! Je kunt heel koppig zijn, vooral als je je gedwongen voelt in een situatie waarin je (achteraf bekeken.. ) niet wilt zijn.

Als jij voor ogen hebt wat je graag wilt bereiken en je gaat er voor, dan kom je in een flow en ben je niet meer te stoppen. Je kunt dan veel voor elkaar krijgen. Je gelooft in verbondenheid en evenwaardigheid, iedereen is voor jou gelijk. Je hebt het nodig om af en toe alleen te zijn en je op te laden. Je bent mogelijk hooggevoelig (hsp).

Je krijgt stress als andere mensen twijfelen aan je goede bedoelingen en je direct of indirect aanvallen. Je voelt negativiteit en kritiek ook aan als het niet uitgesproken wordt en je raakt erdoor van slag. Bij een ruzie ben je geneigd veel begrip op te brengen voor de ander en je eigen standpunt dreigt dan ondergeschikt te worden. Herkenbaar? 

Jouw ontwikkeling ligt in dat je meer aandacht leert besteden aan je eigen behoeften. Dat jij evenveel van jezelf gaat houden als van de anderen. Je mag je steeds afvragen: is dit goed voor mij? Wil ik dit zelf of ga ik nu met de wensen van de ander mee? Volg je eigen plan, en je hoeft daarbij de ander echt niet te verliezen. Soms zul je merken dat je belangen botsen met die van een ander..., dat kan!  Leer met behulp van goede communicatie bij jezelf te blijven. Door je te richten op wat goed is voor jou, doelen te gaan stellen, en plannen te gaan maken voor je eigen leven in plaats van de ander voor te laten gaan leer je de boosheid en onbehagen die je in je kunt voelen te begrijpen en om te zetten naar daadkracht voor jezelf.

Voel jij onrust? Ben je soms down? Kun je in dit proces begeleiding gebruiken? Je bent welkom! Ik help gevoelige vrouwen om beter tot hun recht te komen!  Hoe ik jou help? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek  Terug