Ik ga ten onder aan mijn eigen begrip....

04-08-2021

"Ik ga ten onder aan mijn eigen begrip"..... verzuchtte mijn klant.  Als ik boosheid bij een ander zie, doe ik maar een stapje terug.... 

Ze kan zich zo goed verplaatsen in anderen. Begrijpt wat anderen voelen en wat ze nodig hebben. Ze kan zich in ieders standpunt inleven en kan ook mensen verbinden. Iedereen is voor haar gelijk. Door zoveel met haar omgeving bezig te zijn, is ze vaak moe. Heeft ze veel alleen-tijd nodig om alles weer op een rijtje te krijgen. En die tijd is er niet altijd, waardoor ze steeds minder goed in haar vel zit. 

Ze kan mensen aanvoelen en zorgen dat alles soepeltjes verloopt.  Er is alleen 1 maar...... Ze vindt het lastig om zichzelf en dat wat ZIJ wil op 1 te zetten. Waardoor zij er bij inschiet, aan het kortste eind trekt, over het hoofd gezien wordt. Dat doet haar pijn.

Ze zou willen leren om wat meer naar voren te treden, zich niet langer klein te maken, haar eigen behoeften niet zo gemakkelijk onder te laten sneeuwen omwille van de lieve vrede..

Deze vrouw is krachtig, liefdevol en heeft niet half in de gaten hoeveel potentieel ze heeft.

Door altijd de voelsprieten uit te hebben naar de omgeving, vergeet ze het heft in handen te nemen voor haar eigen leven en komt ze zelf onvoldoende uit de verf.

"Wat wil je nou eigenlijk zelf" .. vroeg ik haar... Dat wist ze niet goed te beantwoorden.. Maar na even doorvragen begonnen de lichtjes in haar ogen te twinkelen. Natuurlijk weet ze het wel. En nu gelooft ze het ook. Durft ze beslissingen te nemen. Daadkrachtig te zijn.. Niet, zoals vroeger, vooral sterk zijn voor anderen. Ze ging begrijpen dat haar eigen geluk begint bij daadkracht voor zichzelf. Wat wil ik? Wat ik wil, doet er toe! Ik mag duidelijk zijn. Ik mag de verantwoordelijkheid nemen, in de eerste plaats voor mijn eigen leven. En het is ook prettig voor de anderen, om precies van mij te horen wat ik echt vind, wat ik echt wil. Ik hoef mijn geluk niet meer uit handen te geven. Ik mag ook de confrontatie aangaan. Mijn grenzen aangeven. Ik hoef niet bang te zijn voor conflicten...

Dit laatste is voor haar een hele grote stap. Conflicten verlammen haar, brengen haar ontzettend uit balans. Het lukt haar steeds beter. En ze komt erachter dat ze vaak ten onrechte bang is dat er überhaupt een conflict ontstaat....  Mooie stappen heeft deze vrouw gezet.  Dappere keuzes gemaakt, waardoor zij beter in haar vel is gaan zitten, wat ook weer positief effect heeft op de mensen om haar heen. 

Wil jij ook weten hoe?

Coaching kan jou daarbij helpen.

Neem contact met me op als je meer informatie wilt!