Hoe reageer jij als afspraken niet nagekomen worden?

15-10-2019

Het Enneagram geeft haarfijn weer hoe personen reageren bij dreigende onenigheid en het aangeven van grenzen. Dat komt omdat het Enneagram uitgaat van ieders drijfveren. Hoe reageert ieder type als afspraken niet nagekomen worden?

Type 1 van het Enneagram ergert zich helemaal suf aan zoveel onverantwoordelijkheid. Trekt snel haar conclusies, blijft beheerst maar je voelt de woede en de afkeuring die ze onder controle probeert te houden.

Type 2 van het Enneagram verbergt haar teleurstelling, maar begrijpt dat die ander het dan wel heel druk zal hebben. Daarom biedt ze haar hulp aan.

Type 3 wil de relatie goed houden want je weet maar nooit wat je nog van elkaar nodig hebt in de toekomst. Zij bedenkt wel een andere manier om haar doel te bereiken.

Type 4 kan niet tegen onrecht en voelt zich verschrikkelijk tekort gedaan en kan emotioneel reageren.

Type 5 wordt bevestigd in haar vermoeden dat je overal zelf voor moet zorgen en niet van anderen afhankelijk moet zijn. Zij wordt kil en afstandelijk.

Type 6 was er al bang voor maar weet nu zeker dat die ander niet te vertrouwen is en gaat te rade bij vrienden en collega's over wat ze nu moet doen.

Type 7 denkt... Kan gebeuren, zo erg is het nou ook weer niet. Laten we het vooral gezellig houden.

Type 8 laat duidelijk merken hoe een loser diegene is. Klip en klaar zegt zij hoe zij erover denkt en eist dat de afspraak alsnog en wel vandaag nagekomen wordt, want anders zwaait er wat.

Type 9 baalt als een stekker dat er alweer geen rekening met haar gehouden wordt en piekert de hele week nog door hoe ze dit nu aan moet pakken zonder dat er ruzie van komt.

Hoe reageer jij als mensen hun afspraken niet nakomen? Het hangt heel erg af van hoe je in elkaar zit en hoe je je tot die ander verhoudt. Feit is dat het geven van feedback en kritiek of het aangaan van een confrontatie in heel veel gevallen niet goed aangepakt wordt.

Dit is in heel veel werkrelaties een probleem. Hoe doe je dat als leidinggevende, hoe doe je dat in vriendschappen en in de omgang met mensen in het algemeen? Trek je meteen je conclusies en ga je meteen in de aanval of krop je het op.. .Ga je mokken en mopperen of ga je de confrontatie aan? Slik je tot de bom barst?

Tips om op een goede manier feedback te geven:

Er wordt vaak te lang gewacht met het geven van kritiek waardoor de woede zich opgestapeld heeft. Of er wordt juist te snel en te impulsief gereageerd waardoor kritiek er op een niet helpende manier uitgespuwd wordt. Zorg dus voor een goede timing.

Bedenk van te voren wat je wilt bereiken met het geven van kritiek. Het is niet de bedoeling om iemand te beschadigen of te veroordelen. Je wilt dat er verbetering komt in een bepaalde situatie. Goede kritiek haalt de persoon zelf niet naar beneden, maar gaat alleen over het gedrag dat die persoon laat zien.

Als je kritiek geeft, noem dan ook de dingen die wel goed gaan en wees heel specifiek over wat er gebeurd is. Beschrijf het gedrag en geef hier niet jouw eigen interpretatie aan, oordeel niet. Benoem alleen de feiten.

Je kunt dit volgens deze stappen aanpakken:

  • Ik heb gezien / gemerkt dat... (je benoemt precies wat er gebeurd is, alleen de feiten)
  • De gevolgen hiervan zijn dat.. (wat zijn de consequenties)
  • Het effect op mij hiervan is dat.... (je mag hier gerust je gevoel benoemen. Wat doet het met jou?)

Ga vervolgens na of de ander jou heeft begrepen. Dit kun je doen door letterlijk te vragen of hij jou begrijpt en of hij het herkent wat je zegt.

Als je op een goede manier feedback geeft, dan heeft de gene die de feedback ontvangt de gelegenheid zelf iets met deze feedback te doen. Je kunt dus vragen wat zijn ideeën erover zijn, zodat hij zelf met een oplossing kan komen. Op deze manier stel je hem in de gelegenheid zelf verantwoordelijkheid te nemen. Gebeurt dit niet, dan kun je hier meer in gaan sturen en de ander duidelijk maken wat de consequenties zijn als er geen verandering plaatsvindt. 

Probeer het gesprek positief af te sluiten. Het gaat erom dat jullie de intentie hebben de bestaande situatie te verbeteren.

In mijn coachpraktijk is het onderwerp " communicatie " een veel besproken probleem. .Het is mogelijk hier 1 middag (3 uren) individuele coaching voor te krijgen.  Het voordeel is dat dit persoonsgebonden is en dat jij krijgt aangereikt wat in jouw geval van toepassing is.  Een enneagramtype-interview maakt hier deel van uit.  Dit werkt heel verhelderend en kan vele (werk)relaties verbeteren!

Wil je hier meer over weten? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.