Hoe krijg jij grip op je emoties? (Voel je sterk op je werk)

28-08-2018

Heb je wel eens een moment gehad op je werk waarop je de tranen bijna niet meer tegen kon houden? Jezelf (noodgedwongen) laten zien in al je kwetsbaarheid en emoties is lang niet op alle werkplekken voor de hand liggend en voor degene die het overkomt kan het ook best ongemakkelijk zijn.

Emoties horen bij de mens en maken je mens. Om te begrijpen hoe je er meer grip op kunt krijgen,  moet je weten wat ze je te vertellen hebben. Veel gevoelige vrouwen hebben van nature de neiging zich vriendelijk en inschikkelijk op te stellen en niet te veel de aandacht op zichzelf te vestigen.  Ze  hebben vaak hoge normen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Ze proberen uit alle macht te vermijden om fouten te maken en willen niet agressief zijn of hun zelfbeheersing verliezen. Boosheid wordt zelden geuit. En dit is interessant om eens naar te kijken! 

"Boosheid is iets verkeerds. Je zelfbeheersing verliezen kan echt niet"! Dat is de onbewuste overtuiging van veel gevoelige vrouwen. Vaak werd in hun jeugd boosheid en kwaadheid niet getolereerd. Wanneer je niet geleerd hebt je boosheid te uiten, weet je ook niet hoe je op een goede manier voor je behoeftes op kunt komen.  Omdat die boosheid er toch op de een of andere manier uit moet, uit het zich in verdriet en tranen. 

Mijn advies is dus eens te onderzoeken of het mogelijk is dat achter jouw verdriet boosheid schuil gaat.  Je boosheid uiten is iets wat je kan leren en het maakt je sterk, want je laat zien waar je voor staat en komt op voor je behoeften.  Leer hoe je boosheid en verdriet van elkaar kunt onderscheiden en hoe je hier uiting aan kunt geven met goede communicatie. (Tips voor goede communicatie staan in mijn e-book dat je gratis op kunt vragen).

Verdriet kan ook een uiting zijn van  (faal)angst en twijfel. Onderzoek dan eens waar je bang voor bent, waar je over twijfelt. En wat is er nodig om die angst weg te nemen?

Mocht het jou eens overkomen dat je op je werk de tranen voelt prikken, ga dan eens bij je zelf te rade. Ben je wel duidelijk geweest in wat jij wilt? Heb je je mening gegeven? Wat is je behoefte achter je tranen? 

Door dit op een goede manier te communiceren, groei je in je persoonlijkheid en word je steeds behendiger in het op een goede manier zorgen voor jezelf en krijg je meer grip op je emoties. Wil je je hier in ontwikkelen? Ik heb een paar plekken gereserveerd in mijn agenda voor gratis inspiratiesessies.  Stuur me een mail: gerdacoacht@gmail.com en we plannen een sessie.