"Heeft u veel stress"? vroeg de huisarts.. Welnee, hoe kwam hij daar nou bij?

10-09-2019

Ze had het wat benauwd en ging naar de huisarts.... Heeft u veel stress? Vroeg de huisarts... Wel nee... hoe kwam hij daar nou bij?

De volgende dag was ze weer op haar werk. Toen de computer vastliep terwijl ze tegen een belangrijke deadline aan zat, moest ze opeens vreselijk huilen. Een dag later viel ze woedend uit tegen een collega... Ze ging naar huis en stortte in.

Burn-out.. ze voelde zich hopeloos. Het accepteren was het moeilijkste.  Burn-out, dat overkwam haar toch niet? Even een weekje rustig aan en dan gaat het wel weer... Maar na een week raakte ze in paniek als ze aan haar werk dacht.... 

Overspannenheid, Burn-out... Steeds meer mensen krijgen er mee te maken, het is vaak een combinatie van werkdruk en privé-omstandigheden. Hoe eerder je je stress-klachten erkent, en er wat aan doet, hoe beter het is. Overspannenheid is nog om te keren, als je maatregelen neemt. Maar heb je eenmaal een burn-out, dan ben je gemiddeld 240 dagen uit de running.

Momenteel maak ik een verdiepingsslag in mijn praktijk. Om mijn kennis op het gebied van burn-out en stress-begeleiding up to date te houden, volg ik een opleiding. Iedereen die zich in de maand september aanmeldt voor een begeleidingstraject van zes sessies, krijgt 25% korting. Dit is een buitenkans, dus ken je iemand, of ben je iemand, maak dan gebruik van mijn nieuwste inzichten.