Burn-out ligt op de loer bij officemanagers en secretaresses 

13-06-2019

Het risico dat je je teveel aanpast en jezelf voorbij loopt ligt op de loer bij veel officemanagers en secretaresses. Het aangeven van grenzen is moeilijk voor je, want je hebt immers een dienstverlenend beroep.. Op jou kunnen ze bouwen, toch? Je bent de spin in het web, de steun en toeverlaat voor velen.  Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en loopt vaak een stapje harder om alles op tijd te regelen en deadlines te halen. 

Maar er wordt steeds meer van je verwacht en je loopt al lange tijd op je tenen. Je maakt je zorgen of je het allemaal bij kunt benen.  De communicatie met leidinggevenden en collega's verloopt niet altijd even prettig en je merkt dat je je steeds vaker opgejaagd en moe voelt.  Je loopt tegen je grenzen aan en dat voel je.  Maar je wilt voor geen goud door de mand vallen. Men moet niet denken dat je het niet meer aankunt. Je weet niet goed hoe dan wel. Hoe kun jij je uiten, wanneer mag je "nee" zeggen, hoe geef je aan dat je het ergens niet mee eens bent? 

Als je voelt dat je steeds onrustiger bent, slechter slaapt, uitvalt tegen mensen om je heen, vaak kwaaltjes hebt of zelfs hartkloppingen krijgt dan wordt het tijd om aan de bel te trekken. Want je wilt toch voorkomen dat je met een burn-out thuis komt te zitten? 

In mijn coachpraktijk verzorg ik coachtrajecten voor officemanagers en secretaresses die beter om willen leren gaan met stress.  Die wellicht de lat wel heel hoog hebben liggen en zichzelf niet snel goed genoeg vinden. Die af willen rekenen met de angst door de mand te vallen. Die willen leren hoe ze effectiever kunnen communiceren en zich beter kunnen uiten. 

Een officemanager die stevig in haar schoenen staat is enorm in het belang van het bedrijf en de organisatie, en niet in de laatste plaats voor jou als persoon.  De taak van de officemanager en secretaresse wordt steeds belangrijker. Gelukkig besteden steeds meer bedrijven en organisaties aandacht aan welzijn en persoonlijke groei voor hun medewerkers. Onderzoek eens of er budget is voor coaching.   Voor meer informatie over een coachtraject klik hier Het is ook mogelijk om eens vrijblijvend een gesprek in te plannen, om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen.