Coaching voor secretaris / officemanager om steviger in je schoenen te staan

13-06-2019
Gerda Munneke, coach
Gerda Munneke, coach

Als officemanager / secretaris  ben je een echte dienstverlener.  De spin in het web, de steun en toeverlaat van de organisatie.  Je kunt goed improviseren en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Je wordt er blij van als het je lukt alles goed te organiseren.

De valkuil van dienstverlenend en flexibel zijn, is dat het moeilijk kan zijn om je grenzen te bewaken.

De functie van officemanager is in de loop der jaren enorm gegroeid. Er wordt steeds meer van je verwacht. Je functioneert op hoog niveau.  Dat maakt dat de lat steeds hoger komt te liggen. De communicatie met leidinggevenden en collega's kan uitdagend zijn, niet iedereen is even gemakkelijk om mee om te gaan.  Dit kan je onzeker maken. Je loopt tegen je grenzen aan en dat voel je.  Maar je wilt voor geen goud door de mand vallen. Men moet niet denken dat je het niet meer aankunt. Je weet niet goed hoe dan wel. Hoe kun jij je uiten, wanneer mag je "nee" zeggen, hoe geef je aan dat je het ergens niet mee eens bent?  En hoe kun je op een effectieve manier communiceren, hoe krijg je mensen met je mee?

Balans is een uitdaging in deze maatschappij. Hoe ben je dienstbaar en tegelijkertijd ook assertief?  Hoe communiceer je optimaal en hoe komen je vaardigheden uit de verf? 

Nadat ik zelf jarenlang heb gewerkt als officemanager en managementassistent,  heb ik een drie jarige HBO opleiding gedaan. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd coach en coach ik mensen in ondersteunende beroepen.  Ik weet als geen ander waar je als ondersteuner voor komt te staan. Dat maakt dat ik een goede sparringpartner ben.  Ik kan je spiegelen en helpen met heldere, effectieve communicatie, keuzes maken en leren standvastig te zijn. 

Dat jij als ondersteuner stevig in je schoenen staat, is in de eerste paats van groot belang voor jouzelf.  Daarnaast is het ook in het belang van de organisatie.  Het takenpakket van de officemanager wordt steeds omvangrijker en daar kan coaching jou bij ondersteunen.  Gelukkig besteden steeds meer bedrijven en organisaties aandacht aan welzijn en persoonlijke groei voor hun medewerkers. Onderzoek eens of er budget is voor coaching / scholing.   Voor meer informatie over een coachtraject klik hier Het is ook mogelijk om eens vrijblijvend te bellen om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen.