Stress en burn-out coaching voor officemanagers 

13-06-2019

In mijn coachpraktijk verzorg ik coachtrajecten voor officemanagers en secretaresses die beter om willen leren gaan met stress. Die de lat hoog hebben liggen en zichzelf niet snel goed genoeg vinden. Die af willen rekenen met de angst door de mand te vallen. Die willen leren hoe ze effectiever kunnen communiceren en zich beter kunnen uiten. Als officemanager ben je een echte dienstverlener.  De spin in het web, de steun en toeverlaat van de directie.  Je kunt goed improviseren en zorgt ervoor dat alles goed geregeld is en goed verloopt.

Je wordt er blij van als het je lukt alles goed te organiseren.

De valkuil van dienstverlenend en flexibel zijn, is dat het moeilijk kan zijn om je grenzen te bewaken.

De functie van officemanager is in de loop der jaren enorm gegroeid. Er  wordt steeds meer van je verwacht en soms is daar een stukje coaching bij nodig. Je functioneert op hoog niveau.  De communicatie met leidinggevenden en collega's verloopt niet altijd even vloeiend.  Dit kan je onzeker maken. Je loopt tegen je grenzen aan en dat voel je.  Maar je wilt voor geen goud door de mand vallen. Men moet niet denken dat je het niet meer aankunt. Je weet niet goed hoe dan wel. Hoe kun jij je uiten, wanneer mag je "nee" zeggen, hoe geef je aan dat je het ergens niet mee eens bent? 

Als je voelt dat je steeds onrustiger bent, slechter slaapt, uitvalt tegen mensen om je heen, vaak kwaaltjes hebt of zelfs hartkloppingen krijgt dan wordt het tijd om aan de bel te trekken. Want je wilt toch voorkomen dat je met een burn-out thuis komt te zitten? 

Een officemanager die stevig in haar schoenen staat is enorm in het belang van het bedrijf en de organisatie, en niet in de laatste plaats voor jou als persoon.  Het takenpakket van de officemanager  wordt steeds omvangrijker. Gelukkig besteden steeds meer bedrijven en organisaties aandacht aan welzijn en persoonlijke groei voor hun medewerkers. Onderzoek eens of er budget is voor coaching / scholing.   Voor meer informatie over een coachtraject klik hier Het is ook mogelijk om eens vrijblijvend een gesprek in te plannen, om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen.