Ga NIET zingen!!

04-01-2023

Zingen is sowieso NIET aan te raden. Want iedereen kijkt naar je, je bent hartstikke kwetsbaar, je hebt een gekke stem, iedereen vindt je raar. Wie denk jij wel niet dat je bent om je stem te laten horen en op te vallen. Stel je voor dat je vals zingt. NIET doen dus, lekker in je vertrouwde hoekje blijven zitten en vooral niet te gek doen!! Want iedereen vindt wat van je, ECHT.

En ALS je dan al gaat zingen, doe dat dan in een grote groep en stel je een beetje verdekt op, zodat niemand ziet dat JIJ er staat, zodat ook niemand jouw unieke stemgeluid hoort. Vooral NIET vooraan gaan staan dus, hè!!

Het is natuurlijk wel zo dat zingen je dicht bij je gevoel brengt, en dat moet je niet willen, toch.. Zingen maakt je keelchakra vrij, dat betekent domweg dat je die brok in je keel eruit zingt. Je geeft je keel en alles wat daar opgekropt zit lekker de ruimte. Het zou natuurlijk wel kunnen dat er dan emoties vrij komen en dat moet je natuurlijk NIET willen. Dus NIET gaan zingen. 

Zingen maakt je vrij, zingen maakt je gelukkig, zingen geeft je plezier, zingen geeft je ontspanning. NIET doen dus...

Aan de andere kant.... Als je durft te zingen, dan durf je veel- en veel meer. Als je niet gewend bent om (solo) te zingen, dan is zingen een fantastische manier om te oefenen met ongemak en je oncomfortabel voelen. 

Als je veel moet van jezelf en als er niets op je aan te merken mag zijn, dan is zingen fantastisch om te oefenen om uit je comfortzone te gaan.

In de veilige sfeer van mijn praktijk hoeft het dus ook niet perfect te zijn en ik vind echt helemaal niets raar.

Als je leert om je stem te gebruiken met zingen, dan kun je ook je stem laten horen als je voor jezelf wilt gaan staan. Als je wilt vertellen wat jij ergens van vindt, als je wilt laten horen wat jij wilt ( en wat niet) Als je gewend bent aan het geluid van je stem en daarmee kunt spelen, een beetje harder, een beetje zachter, voluit, vrolijk, streng, gereserveerd... Dan zou het zo maar kunnen dat je tijdens een werkoverleg een stuk gemakkelijker uit je woorden komt. Dat die presentatie ineens niet meer zo'n issue is.

Als je kunt lachen om een valse noot die uit je keel ontsnapt, kun je ook relativeren als je in je leven een keer een fout maakt of iets raars doet. Zingen helpt je te oefenen met oncomfortabel zijn en het is nog goed voor je ook.

Zingen heeft veel overeenstemming met het echte leven. Je moet het durven. Je moet het doen.

Angst om niet goed genoeg te zijn is van alle tijden en zal er ook altijd wel zijn. En dat is helemaal oké. Als je dat weet, dan heb je twee keuzes: je accepteert dat je die angst hebt en doet het TOCH.  Of je laat je bang maken door die angst en blijft zitten in die spiraal van niet goed genoeg zijn en daarom keihard werken, angstig zijn, niet van je plek komen, etc.  Door te zingen, oefen je om je vrijer te gaan voelen.

Tijdens mijn coaching mag jij zingen, jouw eigen lied, of een lied dat ik voor je uitkies. Als je wilt, zingen we eerst samen, dan zing ik met je mee. Ik zet het zingen in om jouw zelfvertrouwen te vergroten. En het maakt helemaal niks uit als je nog bijna niet te horen bent, als je vals zingt, of uit de maat.  Laat jezelf maar gewoon horen. Oefening baart kunst.

Zie je nu hoeveel overeenstemming zingen heeft met het echte leven?

Heb jij issues met jezelf laten zien en horen?  Heb je last van perfectionisme of faalangst? Vind je het lastig om je ruimte in te nemen?

Overweeg dan eens coaching in combinatie met zingen. Dat kan bij mij!

Wil je echt niet zingen maar wel gecoacht worden? Kan ook, hoor.

Neem een kijkje op mijn website www.gerdacoacht.nl

#perfectionisme #faalangst #coaching #zangcoach #emmeloord #nop #zelfvertrouwen #act #acttherapie # actcoach #stembevrijding #solozingen #ruimteinnemen