Erken je verdriet, angst, boosheid.....

10-01-2018

Wanneer je emoties onderdrukt, kan dat op een gegeven moment grote gevolgen hebben. Een emotie heeft je namelijk iets te zeggen. Een emotie als angst of verdriet is als een klein kindje dat blijft zeuren om een snoepje, het wil aandacht!

Ga jij maar door en door, slaap je misschien slecht, pieker je veel of ben je oververmoeid? Wat stop je weg? Ben je ergens bang voor? Is er verdriet dat geen ruimte krijgt? Het is misschien eng om er bij stil te staan, maar toch is het goed om te voelen.  Je geeft dan gehoor aan wat nodig is voor jou.. Neem geregeld rust. Wanneer je steeds maar doorgaat, je agenda bomvol staat, dan heb je geen tijd om de signalen die je lichaam je geeft te onderzoeken.

Ga zitten op een rustig plekje, haal een paar keer diep adem en voel... Wat houdt mij uit mijn slaap? Op welke vlakken houd ik mij groot maar voel ik onrust en onzekerheid? Wat ga ik uit de weg? Het mag er zijn, allemaal....Het is allemaal deel van jou en acceptatie is een belangrijke stap naar verwerking. Het put je alleen maar uit om te vechten tegen dat wat je niet wilt. Vraag jezelf liever af... wat heb ik nodig? Jouw overtuigingen ergens over, helpen ze jou of werken ze je tegen?

Je zult merken dat wanneer je beter naar je lichaam luistert en aandacht geeft aan wat je nodig hebt, je je energieker gaat voelen. Je bent meer jezelf. Wanneer je iets durft te erkennen en onder ogen durft te zien, dan is het ineens minder groot, minder zwaar.

Soms kom je er niet uit en heb je er hulp bij nodig. In mijn praktijk onderzoek ik samen met mijn cliënt wat om aandacht vraagt en wat jij nodig hebt om verder te kunnen. Meer informatie? https://www.gerdacoacht.nl