Durf jij te zeggen wat je vindt en durf je te vragen om wat je nodig hebt?

25-01-2020

Kwetsbaar en open zijn...  Dat is niet altijd gemakkelijk.  Vaak doen we ons sterker voor dan we zijn. Want we willen toch geen zielig vogeltje zijn. Of een watje, die niets aankan. Of aangezien worden voor die collega / broer/zus / vriend(in)  die altijd lastig is en altijd wat te zeuren heeft en die het eigenlijk he-le-maal niet aankan.

" Ik zeg niet snel nee, omdat ik het vervelend vind om mijn collega's met extra taken op te zadelen. Liever neem ik dan mijn verantwoordelijkheid en doe ik het zelf. Ik zie ook op tegen het gedoe dat het geeft als ik zou zeggen dat ik het niet kan doen. Want ik ben bang voor de reacties die ik dan krijg en hoe mensen dan over mij denken. Maar eerlijk gezegd: ik voel me opgejaagd, gestresst, ik red het niet meer.


"Als ik zie dat bepaalde collega's zich alweer niet aan de afspraken hebben gehouden, dan vreet ik mezelf op. Ik voel me dan minderwaardig, omdat ik denk dat ze mij niet serieus nemen, we hadden dit toch afgesproken"? 

"Ik kan aan het verzoek van mijn leidinggevende niet eerder dan volgende week tegemoet komen. Maar voor haar is het zo belangrijk dat ik toch maar weer mijn vrije dag doorschuif. Ik word er onrustig van als ik het niet snel genoeg kan doen voor haar".

" Ik weet niet goed waar mijn verantwoordelijkheid begint en waar deze op houdt. Waar mag ik zelfstandig beslissingen over nemen? En doe ik het dan wel goed? Wat vind jij als leidinggevende van deze situatie? Heb ik zijn / haar goedkeuring?" 

Hoe duidelijk durf jij te zijn in je communicatie? Ben je geneigd vooral het algemeen belang te zien, of het belang van die ander en vergeet je jezelf? Het kan dan zijn dat je iets doet, terwijl je het niet waar kunt (en onbewust ook niet waar WILT) maken.  Dat vreet energie. Dat houd je niet eindeloos vol.  Welke verhalen vertel jij jezelf waardoor je gelooft dat je het recht niet hebt om voor jezelf op te komen?  Misschien ben je bang dat je jezelf niet waar kunt maken. Dat je door de mand valt. Hoe hard moet je werken, wanneer doe je het goed genoeg, wanneer ben jij goed genoeg?

Herken jij dit en heb je hier hulp bij nodig? Maak dan eens een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Want steeds meer mensen zijn lang uit de running door stress- en burnout klachten.  Door te leren waarom je doet hoe je doet en te ontdekken hoe het anders kan, gun jij jezelf een ontspannen leven. 

Meer info?  Klik hier......