Faalangst op de werkvloer?

31-05-2018

Vincent* manager, 47 jaar, werd in zijn werk erg gehinderd door zijn faalangst. Hij stagneerde omdat hij het moeilijk vond om als leidinggevende beslissingen te moeten nemen die invloed hadden op zijn mensen. Hij voelde zich enorm verantwoordelijk en was ontzettend bang om de verkeerde beslissingen te nemen. 

 Tijdens het coachtraject ontdekte Vincent dat hij de overtuiging had dat hij als manager alles moest weten. Als hij iets niet wist, had hij het gevoel dat mensen hem als manager maar dom of incompetent zouden vinden. Hij maakte het zichzelf onnodig moeilijk.

Vincent leerde anderen meer te betrekken in de processen. Hiermee bevordert hij de samenwerking en maakt hij slim gebruik van de know how van iedere medewerker.  Tijdens het coachtraject kreeg Vincent steeds meer bewustwording over zijn manier van denken en handelen. Ook kreeg hij handvatten hoe hij met verschillende lastige samenwerkingen en situaties om kan gaan. Vincent ligt nu niet meer wakker van het nemen van beslissingen op zijn werk en hij kan veel prettiger functioneren en samenwerken. 

Het is hoe langer hoe meer gebruikelijk dat een werkgever investeert in een coachtraject voor medewerkers. 

*Vincent is een fictienaam. 

Coaching is een hele effectieve besteding van het opleidingsbudget.  Een persoonlijk coachtraject is specifiek toegespitst op de persoon en daardoor efficiënt. In een vertrouwde sfeer werk je op een effectieve manier aan je leerdoelen. Je leert jezelf kennen voorbij je blinde vlekken en je gaat op een andere manier dan je altijd gewend was naar jezelf kijken. Wanneer je investeert in je persoonlijke ontwikkeling krijg je meer vertrouwen en kom je veel beter uit de verf op je werk! Het mes snijdt dus aan twee kanten..

Denk bij coaching aan: effectieve communicatie, omgaan met (faal)angst, stress en onrust, perfectionisme, hooggevoeligheid, keuzes maken, koers bepalen.... etc. Je leert je valkuilen herkennen en hanteren en je kwaliteiten te benutten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, vul dan het aanvraagformulier in op mijn website. Je kunt me ook bellen: 06-22018694. Je bent welkom!


.