Coaching voor medewerkers interessant bij terugdringen ziekteverzuim

24-01-2018

Veel bedrijven kampen met ziekteverzuim en medewerkers die niet goed in hun vel zitten. Daarnaast is de werkdruk voor leidinggevenden vaak te hoog om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden.  De werknemers zijn echter het belangrijkste kapitaal van een organisatie, en daarom is het heel interessant om medewerkers een coachtraject aan te bieden. Veel bedrijven zien dergelijke trajecten nog als een kostenpost. De praktijk laat echter nagenoeg altijd zien dat de kosten meer dan terug verdiend worden! 

Mijn ervaring is dat bedrijven er goed aan doen om in hun medewerkers te investeren. Een coachtraject kan mensen helpen hun valkuilen te herkennen en te hanteren, evenals hun kwaliteiten te ontdekken en zich te ontwikkelen. Dit stimuleert het zelfvertrouwen waardoor mensen positiever in het leven komen te staan.  

Dit, en het signaal dat de medewerkers krijgen dat ze er toe doen en dat ze gehoord worden draagt er aan bij dat ze zich gemotiveerd voelen en weer met plezier naar het werk gaan. Dit bevordert bovendien de werksfeer en daarbij is het voorkomen van ziekteverzuim beter (en goedkoper) dan het genezen ervan!  Bedrijven kunnen kosten voor coaching als aftrekpost invoeren in hun administratie op het gebied van HR, personeelskosten en/of ontwikkeling/opleiding.  Voor meer info: https://www.gerdacoacht.nl/bedrijven-en-organisaties/