Ben jij er altijd voor anderen? Wie zorgt er dan voor jou?

27-09-2018

Vrouwen die graag anderen helpen zetten hun eigen behoeften opzij zodat ze er kunnen zijn voor de mensen om hen heen. Ze willen graag dat het met iedereen goed gaat. Ze zien wat jij nodig hebt om dit te bereiken. Deze vrouwen kunnen ons heel veel leren over empathie, het vermogen om je in de ander te verplaatsen en betrokken te zijn en mee te voelen met de ander. 

 Ze voelen snel aan hoe het met jou is en weten altijd precies het juiste te zeggen en te doen zodat jij je weer beter voelt.  Deze helpende vrouwen kennen vaak hun eigen waarde niet. Wie zijn zij als ze het niet de ander, maar zichzelf meer naar de zin willen maken? Dat is bijna niet voor te stellen voor ze... Toch merken ze ook wel dat het altijd maar klaar staan voor anderen en zichzelf op de laatste plaats zetten begint te wringen... Want het lijkt zo vanzelfsprekend dat zij altijd voor jou klaarstaan... Maar ze verlangen er naar om zelf ook gezien en gehoord te worden, en willen graag dat er voor hun gezorgd wordt. En als dat niet gebeurt, dan maakt dat verdrietig en eenzaam.

Wat zijn hun eigen talenten en waarmee kunnen ze zichzelf persoonlijk ontplooien en verder komen in hun leven? De balans vinden tussen het volgen van je eigen pad en toch in verbinding blijven met de ander is een uitdaging voor een helper.

Herken je dit en wil je dat jouw mening er toe doet? Vraag je je wel eens af wat jij zelf eigenlijk graag wilt en of je meer in je mars hebt? Hoe je meer voldoening krijgt in je werk en in je leven? www.gerdacoacht.nl