Als je vindt dat je alles moet verdienen en moeilijk kunt ontvangen

07-03-2019

Je legt druk op jezelf als je hoge normen en waarden hebt waar je van jezelf aan moet voldoen. Als je altijd sterk bent of sterk wilt zijn en het moeilijk vindt om te ontvangen, om liefde te ontvangen, om zorg en hulp te ontvangen, zomaar, voor niets. Als je niet kunt genieten omdat je nog zoveel moet van jezelf. Als je jezelf op de kop geeft omdat je iets niet goed gedaan hebt of helemaal hebt verprutst in jouw ogen. Als je jezelf zwak vindt wanneer je moe of ziek bent of om hulp moet vragen bij iets wat je niet alleen kan. Als je je schaamt omdat je een dag meer geluierd hebt dan gewerkt. Als je de neiging hebt op te noemen wat je allemaal doet zodat een ander maar niet denkt dat je niets voorstelt.

Als je je schuldig voelt omdat het je niet lukt te voldoen aan een verzoek van iemand anders.  Als je merkt dat je je aanpast om goedkeuring te krijgen van je ouders, je collega's, je familie. Als je vindt dat je alles moet verdienen en niet zo maar kunt krijgen.

Als je een oordeel hebt over jezelf, heb je die meestal ook over een ander. En je denkt dat een ander net zo streng over jou oordeelt als jij over jezelf doet. En dat is niet waar. Jij wantrouwt mensen omdat jij slecht over jezelf denkt. Niet omdat zij slecht over jou denken, want dat weet je niet.

Sta eens wat vaker stil, je bent goed, precies zoals je bent. Je hebt evenveel bestaansrecht als iedereen om je heen. Je hoeft jezelf niet anders voor te doen dan je bent. Je mag om hulp vragen. Je mag uitrusten. Je mag genieten. Je mag het even niet weten. Je hoeft je niet te meten aan anderen. Je hoeft je niet te bewijzen. Je hoeft je niet te verdedigen. Je niet schuldig te voelen. Wat een opluchting als je dat allemaal los zou kunnen laten... Dus neem het besluit om "hoe het zou moeten zijn"   los te laten zodat de liefde voor jezelf en de wereld om je heen kan gaan stromen.  Zodat jij en wie jij werkelijk bent zich mag gaan manifesteren. 

Burn-out... een wake up call van de ziel.. Wil jij stappen gaan zetten om uit die burn- out te komen of burn-out te voorkomen? Neem eens een kijkje op mijn website. Je bent welkom.