Coachmethodes

Tijdens de coachingssessies combineer ik verschillende methodes, die ik afstem op jouw situatie. Wat past het beste bij jou? Ik ben als professioneel coach aangesloten bij Coachfinder. Coachfinder is hét coachingsplatform van Nederland met alleen maar gekwalificeerde coaches.

NLP

Met NLP coaching leer je om te denken in mogelijkheden en je te richten op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt. Het helpt je doelen te stellen.  Het leert je duidelijk te zijn in je communicatie en je boodschap helder over te brengen. 

Je leert effectiever te reageren op communicatie en gedrag van anderen. NLP is heel concreet. Wat wil je bereiken en wat staat je in de weg?  

Veel dingen doen we vanuit ons onderbewuste. Patronen die ons wellicht niet helpen zijn al levenslang ingesleten. Je leert op andere manieren naar de wereld om je heen te kijken en op een constructieve manier omgaan met omstandigheden.  We gaan kijken naar gedachtepatronen, emoties en gedrag, wat heb je nodig om iets voor elkaar te krijgen?  Wat zou je graag willen? Hoe zie je jouw toekomst en hoe wil je die realiseren? Transactionele analyse

Hoe komt het dat je steeds weer op een bepaalde manier reageert? Hoe komt het dat je je steeds op een bepaalde manier gedraagt, terwijl dit niet altijd helpend is? Misschien herken je het wel, dat je je soms minderwaardig voelt bij iemand,  of juist andersom, dat jij dominant over kunt komen bij bepaalde personen.   

Transactionele Analyse geeft op deze vragen antwoord. Welke onzekerheden zitten er in je systeem waardoor je  waarschijnlijk al op jonge leeftijd conclusies hebt getrokken over jezelf en jouw gedrag?  Welke overtuigingen blokkeren jou, welke emoties horen daar bij en wat heb jij nodig om los te laten wat je niet dient en te transformeren?

Transactionele Analyse` geeft je het inzicht in gedrag en gedragspatronen en het effect daarvan op anderen. Tijdens de gesprekken komt dit verder aan bod. 

Zie ook mijn blog Erken je boosheid, angst, verdriet..

Enneagram

Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat inzicht geeft in bewust en onbewust gedrag. Het enneagram gaat uit van negen persoonlijkheidstypen die ieder op een andere manier in het leven staan.

 Elk mens herkent wel iets van elk type in zijn eigen leven, maar er is er één welke het meest bij jou past.

Het enneagram geeft inzicht in je eigen karakter en je relaties met anderen. Wanneer je je enneagramtype kent, krijg je inzicht in je valkuilen en kwaliteiten en je blinde vlekken.  Het is een geweldig hulpmiddel om je drijfveren te ontdekken en je ontwikkelpunten te leren kennen. 

Inzicht in het enneagram helpt mensen zichzelf en anderen te begrijpen, en laat je zien waarom mensen op een bepaalde manier op elkaar reageren. 

Zie ook mijn blog: De wijsheid van het Enneagram, inzicht in je persoonlijkheid